Egyedi ajándékötletek tárháza

Mia Design

Ékszertárolás stílusosan

Te hogyan tárolod az ékszereidet?

2016. november 26. - Mia Design

Ékszerek. A mindennapjaink elengedhetetlen kiegészítői, amelyeket nem tudunk megunni, és amelyeket nagyon sokan egy logikátlan rendszer szerint halmozunk fel, vagyis megvesszük azt az ékszert, amelyik éppen megtetszik. Az „egyszer még jó lesz valamilyen alkalomra” felkiáltással olyan kiegészítőket is megvásárolunk, amelyeket egy évben jó, ha kétszer felveszünk, mert bár nagyon jól festett az állványon, de nem számoltunk a fülbevaló súlyával, vagy hosszú távon kényelmetlen a karkötő viselése.
Azonban minden ékszerünket tárolnunk, és rendszereznünk kell, hogy később is megtaláljuk az általunk viselni kívánt darabot. Ezt mindenki másképp teszi meg, lássuk, te melyik típusba tartozol?

ékszeres doboz

A RENDSZEREZŐ
A rendszerező típus minden ékszert egy adott rendszer alapján szortíroz:
- szín;
- méret;
- alapanyag;
- ékszer típusa: külön tárolja a fülbevalókat, a gyűrűket, a karkötőket;
Az ékszereket vagy egy ékszeres dobozban külön szortírozva tárolja, vagy több, erre a célra fenntartott polcot, fiókot, dobozt használ a rendszerezéshez.

ékszeres doboz


A KREATÍV

Minden ékszer típusnak megvan a maga helye:
A gyűrűket, karkötőket, nyakláncokat külön tárolja, de nem egy helyen: dobozokat, vázákat, vagy tálcákat használ fel erre a célra. A kreatív kedveli a bizonyos szintű rendszerezettséget, de örömét leli abban, ha az ékszereit több helyen tárolhatja, így a kiegészítők a lakás dekorációjává válnak.

 

ékszeres doboz


A SPONTÁN

A spontán típus számára nincsen semmi rendszerező logika az ékszerek elhelyezésében, számára az egyetlen fontos tényező, hogy minden kiegészítőt egy helyen találjon meg. Így minden alkalommal, amikor szüksége van, egy ékszerre végigrámolja az ékszeres dobozát, és nagy valószínűséggel nem is azt a darabot veszi fel, amit eredetileg keresett.

 

 ékszeres dobozA GONDTALAN
Ez a típus nem törődik az ékszerek rendszerezésével, vagy azzal, hogy egy helyen helyezze el őket, mindent ott tesz le, ahol éppen kézre esik.
Így telik meg a fürdőszoba polc a fülbevalókkal, a cipős szekrény teteje a karkötőkkel a monitor talpa gyűrűkkel.
Így azonban szinte kizárt, hogy a reggeli rohanásban megtaláljuk a kívánt ékszert.

 

Mindenki más rendszert követ, de pár dolgot érdemes figyelembe vennünk:
- az ékszereket lehetőleg olyan helyen tároljuk, ahol nem érheti őket sérülés;
- a többsoros fűzött karkötőkkel különösen legyünk óvatosak, nehogy a rugalmas fűzőanyagba beleakadjon valami, mert azt könnyen szakadáshoz vezethet;
- az arany és ezüst ékszereket rendszeresen ápoljuk erre a célra kifejlesztett ékszer ápolóval;
- az arany és ezüst ékszereket lehetőleg vegyük le a testápolás előtt, ugyanis mattá teszik fényüket a zsíros krémek;
- ha fa alapanyagú ékszert vásárolunk, akkor győződjünk meg arról, hogy a készítő többrétegnyi lakkal fedte-e le, mert az ékszer változatlan megjelenése csak akkor biztosított hosszú távon, különösen, ha az valamilyen grafikával ellátott, vagy kézzel festett;
- a kagylóból készült ékszerekkel különösen vigyázzunk, ugyanis a kagyló vastagságától függően elejtés esetén hajlamos lehet az elrepedésre, és a törésre.
- az üveglencsés ékszereknél kifejezetten vigyázzunk, hogy ne karcoljuk meg a lencsét, mert az a nyilvánvaló esztétikai hibák mellett a lencse hosszú távon való elmattosodásához vezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mia-design.blog.hu/api/trackback/id/tr6312001326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása